.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ξεκίνημα με Μουνάρ-Τελικός με..Ναδάλ ή...Να-βαλ'; Εδώ σας θέλω..! 

Stef with Maria Sakarri *pic:Tennis World USA
  Εγγονός και γιαγιά βλέπουνε ειδήσεις. Το δελτίο φθάνει στις στις αθλητικές ειδήσεις.Ο δημοσιογράφος πληροφορεί τους θεατές για τα νέα του Στέφανου Τσιτσιπά.   "Ο Έλληνας τενίστας δεν τα κατάφερε στο ΑΤP τουρνουά, αλλά μπροστά του έχει την πρόκληση του Ρολάν Γκαρός. Εκεί στο πρώτο αγώνα αντιμετωπίζει τον Ισπανό Μουνάρ."

Ο εγγονός λέει στη γιαγιά: " Άκουσες γιαγιά; Ο Τσιτσιπάς στο Ρολάν Γκαρός! Πρώτο παιχνίδι με Μουνάρ".
Η γιαγιά απαντά: "Εμ τέτοιο ομορφόπαιδο που είναι, με μουνάρ' θα παίξει...Τι περίμενες δηλαδή;..Λογικό δεν είναι;"
Ο εγγονός, οπαδός του τένις, 'βλέπει' τον Στεφ στον τελικό.:"Φαντάζεσαι γιαγιά..; Να περάσει Μουνάρ, Σίνερ, Τσίλιτς και όποιον άλλον βρει και στο τέλος...Ναδάλ!
  Επανέρχεται όμως η γιαγιά, με ...άπιαστο 'άσο': "Να βάλ παιδί μ', όχι ναδάλ...να-βαλ'!!! Στα 'παιχνίδια' θα μείνει; το παλληκάρ'; Δεν το νομίζω-καθόλου δεν το νομίζω. Θα βαλ' και θα το φχαριστηθεί με την ψυχή τ' !'".

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Πλησιάζουν οι αμερικάνικες εκλογές- Ομογενείς, watch the f^$%k out: ψήφος στους αχυράνθρωπους ή στον έντιμο (και παίκτουρα του golf) πολιτικό, μουσικό και ιδιοκτήτη fast food (με το -συμβολικά...-μεγαλύτερο λουκάνικο) που χρόοοοονια τώρα αγωνίζεται για το καλό των αμερικάνων πολιτών και δη, των μεταλάδων; 

pic by Metal Machine



Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

SEVEN

 Επτά δημιουργίες του Θεσσαλονικιού Κορνήλιου Ρουτσώνη   
(1925 -2012)
   
     Ο Θεσσαλονικιός γιατρός Κορνήλιος Ρουτσώνης υπήρξε συνεπής και ακούραστος  καλλιτέχνης (ζωγράφος, φωτογράφος, ποιητής ). Δεν ακολούθησε όμως ποτέ επαγγελματική καριέρα ζωγράφου- απορροφήθηκε από την καθημερινότητα στα νοσοκομεία και στο ιατρείο του- και τη  διδασκαλία της ιατρικής επιστήμης (υπήρξε καθηγητής νευρολογίας στο ΑΠΘ και συνιδρυτής της 1ης νευρολογικής κλινικής της Θεσσαλονίκης αλλά και του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης). 
  
  Παρ΄ όλα αυτά δούλεψε επί χρόνια επαγγελματικά, απεικονίζοντας κυρίως φυσικά τοπία, δημιουργώντας θαλασσογραφίες, ενώ ιδιαίτερο μέρος του έργου του είναι αφιερωμένο σε σπίτια, εκκλησιές, δέντρα, αγροτεμάχια ή στα παιχνιδίσματα των χρωμάτων και των σχηματισμών του ουρανού- σύννεφα, 
ηλιοβασιλέματα κ.α.
    Τα περισσότερα θέματα του - προτού τα επεξεργαστεί, χρησιμοποιώντας πότε τέμπερα, άλες φορές λάδι και στα πλέον "πρόσφατα" του, παστέλ, το οποίο αποτύπωνε με τα δάχτυλα του απευθείας στις διάφορες επιφάνειες (μια τεχνική που αποτελούσε δική του προσωπική "κατάκτηση" κατά κάποιον τρόπο)_που περιελάμβαναν κομμάτια ξύλου, φορμάϊκας, μετάλλων, υφάσματα, χαρτόνια από κούτες συσκευασίας και ότι άλλο τον εξυπηρετούσε - τα αντλούσε από τοπία που συνήθιζε να φωτογραφίζει, συνήθως ταξιδεύοντας. 
Στη φωτογραφία, δούλεψε με υπομονή στο σκοτεινό θάλαμο του- ακόμη ένα καταφύγιο δημιουργίας και παράλληλα, προσωπικός χώρος ήρεμης απομόνωσης, ενδοσκόπησης και αποφόρτισης από μια επαγγελματική ζωή που απαιτούσε πολύ χρόνο και 'λεπτές' ισορροπίες -για αρκετά χρόνια και άφησε ένα σημαντικό, αλλά άγνωστο στο πλατύ κοινό έργο, καθώς συλλογές του ¨"κυκλοφόρησαν" σε στενό φιλικό και συγγενικό κύκλο .
 
Όσο για τις δημιουργίες του στη λογοτεχνία και την ποίηση ( ενδεικτικό είναι το γεγονός της φιλίας του με τους Γ.Ιωάννου, Ντ. Χριστιανόπουλο και Μ. Αναγνωστάκη)  αυτές τις κράτησε σχεδόν ...μυστικές.
 

Συμμετείχε μαζί με άλλους ζωγράφους σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις. Οι σημαντικότερες όμως στιγμές του υπήρξαν οι ατομικές του εκθέσεις του- στη γκαλερί 'Εξώστης' στη Θεσσαλονίκη το 1999 και μία ακόμη στο πλαίσιο του ΄Σάνη φεστιβάλ' στη Χαλκιδική, το Σεπτέμβρη του 2002.

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

HUAWEI .... YHWH...אֶהְיֶה אֲשֶׁר אֶהְ TO ΘΗΡΙΟ της αποκαλυψης

..ηδη μεσω πλαστων λογαριασμων σοσιαλ μηντια εππηρεαζει τους αμερικανους θα αιματοκυλισει την αμερικη σε εμφυλιο πολεμο ... Οι εγκληματίες είναι απίθανο να είναι σε θέση να αγοράσουν ή να τρέξουν κβαντικούς υπολογιστές κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, αλλά τα εθνικά κράτη είναι ένα άλλο θέμα. Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ χάνουν τον πόλεμο στον κυβερνοχώρο από τη Κίνα, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η και η Ρωσία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κβαντικής έρευνας στον υπολογιστή. Εάν η ρωσική κυβέρνηση σπάσει όλη μας την κρυπτογράφηση πριν οι ΗΠΑ αναπτύξουν αντίμετρα, οι κλεμμένες εκλογές θα φαίνονται σαν μικρές πατάτες. Καλώς ήλθατε στο πεδίο της μάχης στον κυβερνοχώρο του 21ου αιώνα..αποκλειεται να ξερει κανεις αυτη την πληροφορια γιατι μολις την εβγαλα απο το μυαλο μου...