.

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Tobacco Road! Η άνοδος του "ΧΥΜΑ"καπνού - *Ρεστάκια, καθαρίστε τον καπνό σας & Stay Clean! Ιδού ο τρόπος!( pt.I -2b.Con.T-nude)**PLUS:Eric Burdon & Rare Earth clips!!!


από Ρουτς
Είναι αναμφισβήτητο πως η κρίση επανέφερε πολλές - κομμένες - συνήθειες στον έλληνα που αναγκάζεται πλέον, σε πλείστες όσες περιπτώσεις, να τη βγάζει με... υποκατάστατα.
Και αν στα σπίτια της ηδονής αλλά και στα σπίτια ή στα αυτοκίνητα του καθενός ή στα ξενοδοχεία στα οποία κάποτε ( πριν από λίγα χρόνια ) επέδραμαν αιθέριες υπάρξεις για χαλάρωση και τα συναφή, οι εισπράξεις (των υπάρξεων) έχουν πιάσει πάτο και επιστρατεύεται αναγκαστικά η γνωστή...υποκατάστατη ( εφηβική ) συνήθεια , δε συμβαίνει το ίδιο με κάποιες άλλες συνήθειες που ο έλληνας ΔΕ μπορεί, ΔΕΝ ανέχεται βρε αδερφέ, να τις κόψει διότι απλά ΔΕ γίνεται! Διότι είναι και θέμα αξιοπρέπειας στην τελική.

Δε μπορεί, σου λέει, ο άλλος να μας κόψουν και το κάπνισμα! Δικός μου είναι ο εαυτός, σου λέει ο άλλος - την αυτοκαταστροφή μου δε θα μου την κουμαντάρετε ΚΑΙ αυτήν ( απευθυνόμενος σε εφορίες, κυβερνήσεις, ευρώπες και σουπα μούπες )!!! Αυτό λέει ο ματωμένος συνταξιούχος, ο έρμος ο φοιτητής που βλέπει το χαρτζηλίκι πια με μικροσκόπιο, ο εργαζόμενος, ο οικογενειάρχης, αλλά κυρίως ο άνεργος, ο ρέστος, ο χρεωμένος, ο τελειωμένος με δυο λόγια είτε σε παρόντα χρόνο είτε σε μέλλοντα.
Για αυτό λοιπόν και το ντουμάνι δεν το παρατάνε εύκολα οι καπνιστές, ακόμη και αν περιπέσουν στη high-tech ηλεκτρονική γκουμούτσα με τα ατελείωτα αξεσουάρ, υγρά, στερεά, μπαταρίες κκαι λοιπά ηλεκτρονικά καλούδια τα οποία χρησιμεύουν, όχι για να καπνίσεις αλλά για να... ατμίσεις. Κατά την άποψη μας ότι πιο παραπλανητικό και ανούσιο για μια συνήθεια που, πως να το κάνουμε, έχει τη δική της θέση στην παράδοση μας όπως, για παράδειγμα, ο ελληνικός καφές ή ο τσίπουρομεζές. Κάποια πράγματα, απ' όποια πλευρά κι αν τα δει κανείς, είναι θεσμοί και η τεχνολογία περισσότερο ζημιά κάνει σύμφωνα και με πρόσφατες έρευνες ( και συνολικά...) παρά προστατεύει την υγεία και την τσέπη - σε αυτήν την περίπτωση τουλάχιστον.
Με αυτά και με αυτά, πήρε τα απάνω του στην εγχώρια αγορά ο καπνός ο ελληνικός, ο σχεδόν ακατέργαστος ( σε σύγκριση με το βιομηχανικό χαρμάνι-το λεγόμενο blend που αναγράφεται ως γνωστόν εδώ και δεκαετίες στα αποκρουστικά, πλέον, πακέτα έτοιμων τσιγάρων των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών ), ο χωραφίσιος καπνός, ο "στούκας" όπως τον ελέγανε επί κατοχής τον ενός είδους καπνού, το μονοποικιλιακό δηλαδή. Τα πολύ απάνω του όμως. Και έφτασε να πουλιέται παρανόμως μεταξύ 20 και 30-35 ευρόπουλα το κιλό ο καπνός. Στη ζούλα. Τόνοι ολόκληροι από Αγρίνιο, Καβάλα, Πιερία και δε συμμαζεύεται. Μπροστά οι παραγωγοί και ξοπίσω οι la fumentos και από δίπλα και το "σχολείο". Τρελές μπίζνες, λέμε! Διότι ο καπνοπαραγωγός το δίνει στις εταιρείες όχι και πολύ περισσότερο από κανά τάληρο ευρώ το κιλό και φορολογείται κιόλας, ενώ στη "μαύρη" αγορά τα 25-30 ευρώ που πιάνει, του φαίνονται (και δικαίως) σα να εκτινάχθηκε η "μετοχή" του προϊόντος του στο σύμπαν!

Και γέμισε η Ελλάς από καπνούς αμφίβολης ποιότητας έως και σαβούρες απίστευτης βρώμας, γεμάτες με κοπριές, χώματα, κοτσάνια, συντηρητικά και υπολλείματα πάσης φύσεως! Τώρα δηλαδή, πήγαμε στ άλλο άκρο...Και φαίνεται πια το στριφτό του εμπορίου να μοιάζει και αυτό είδος πολυτελείας, τόσο σε ποιότητα όσο και στην τιμή αφού όλα ...ισοπεδώθηκαν προς τα πάνω, στα 7 ευρώ τα 30 γραμμάρια, τα οποία για ένα ρεστάκι είναι ποσό διόλου ευκαταφρόνητο.
Μπορεί λοιπόν κανείς να καπνίσει κατι τις της προκοπής σήμερα χωρίς να αδειάζει ταυτόχρονα το πορτοφόλι του; Και να μην καταστρέψει κι άλλο τα ήδη μπουκωμένα πλεμόνια που τα'χουν φτύσει τόσα χρόνια, όχι μόνο από νικοτίνη και πίσσα αλλά και χιλιάδες πρόσθετα; Γιατί τα περί καθαρότητας του χωραφίσιου μονοποικιλιακού, μύθος είναι και μάλιστα από τους πλέον δυσκολοχώνευτους ή μάλλον... δυσκάπνιστους.
< Η λύση, σε όποιους τελικά αποφασίσουν να "παρανομήσουν" αγοράζοντας χύμα, βρίσκεται στην τεχνική που παρουσιάζουν τα παιδιά που επεξεργάζονται τον καπνό σε σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί στο you tube με τίτλο "ΚΑΠΝΟΣ ΧΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΟΤΙΝΗ" και το οποίο - όπως άλλωστε λένε και οι δημιουργοί του - επαναλαμβάνεται στο σπίτι σας με δική σας ευθύνη και με τον ανεμιστήρα στο τέρμα. Διότι τα ντουμάνια από το βράσιμο που λαμβάνει χώρα σε μαγειρικό σκεύος,(τηγάνι ή κατσαρόλα) ΔΕΝ παίζονται! Βρωμάει όλο το σπίτι!
Πως γίνεται λοιπόν: ο καπνός απλώνεται σε σίτα - σαν και αυτή που χρησιμοποιεί η μαμά για να μην την πιτσιλίζουν τα λάδια όταν τηγανίζει - και μάλιστα σε όλη της την επιφάνεια και τοποθετείται μετά πάνω από το μισογεμάτο, με αρκετό νερό γεμάτο με αρωματικά όπως κανέλα, φέτες ροδάκινου ή μήλου, στικάκια βανίλιας για γεύση, σκεύος. Στη συνέχεια βράζετε αργά αργά για να φύγει η πολλή νικοτίνη ενώ απαιτείται και συνεχές ανακάτεμα για να "πάρει" ο ατμός που βγαίνει τη μέγιστη ποσότητα βλαβερών συστατικών.
Σε κανά μισάωρο είστε έτοιμοι με καπνό από τον οποίο έχει φύγει, μετά βεβαιότητος και ανάλογα με την ώρα βρασίματος, η μισή κκαι ίσως περισσότερη, extra νικοτίνη που συνήθως κουβαλάνε οι χύμα καπνοί.
Ξανααπλώνετε τον καπνό σε εφημερίδα ή σε χαρτί κουζίνας και όταν στεγνώσει, αποθηκεύετε σε σακκούλια καπνού του εμπορίου.
Γενικώς, είναι μια διαδικασία που θα χαρακτηρίζαμε μεγάλη μανούρα - θέλει πολύ ρεύμα, εγκυμονεί κινδύνους καψίματος διότι γυρνώντας τον καπνό για να πάει παντού ο ατμός, μπορεί να καψαλιστείτε λιγάκι έως και περισσότερο, άλλη μανούρα και το στέγνωμα και η αποθήκευση σε κατάλληλο σκιερό χώρο. Ολόκληρη ιστορία δηλαδή...
Αν μας ρωτάτε αν το δοκιμάσαμε, θα σας απαντήσουμε καταφατικά - όλο και κάποιος φίλος βρέθηκε στο παρελθόν με κάποιο σακκούλι χύμα ελληνικό και μας τράταρε δυο τρεις χούφτες - αλλά η άποψη μας είχε τελικά τόσες αποχρώσεις όσες και το γκρι στη γνωστή ταινία. Το κόβει όμως η πουτάνα το χούι; Εδώ σ(μ)ας θέλω!
Υ.Γ. Στα ποτά ( τσίπουρα, κρασιά, κονιάκ κλπ. η κατάσταση - ποιοτικώς - εννοείται πως είναι αναλόγως ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ & ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για την υγεία σας... αλλά this is another story @ anotha time. Προσέχετε πάντως anyway και αυτό το λέμε διότι ΣΑΣ ΑΓΑΠΟΥΜΕ! ΟΛΕς ΚΑΙ ΟΛΟΥς! Au revoir... 2B.Con.T -NUDE.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου