Στην ίδια θέση με τον 47χρονο βρίσκονται και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι, των οποίων η πεποίθηση για το ακριβές καθεστώς της Πρωτομαγιάς κλονίστηκε
με την προχθεσινή τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, που καθιερώνει την ημέρα ως υποχρεωτική αργία.
«Άλλες χρονιές θυμάμαι να δουλεύω, άλλες όχι, άλλες να πέφτει σαββατοκύριακο και να μεταφέρεται την επόμενη εβδομάδα» σχολιάζει ο 47χρονος, ο οποίος μέχρι πρόσφατα θεωρούσε ότι
η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία, όμως πλέον αμφιβάλλει. «Πώς θα ξυπνήσω τη Δευτέρα να πάω στη δουλειά αν δεν ξέρω τι είναι» αναρωτιέται εμφανώς αναστατωμένος, απαιτώντας μια ξεκάθαρη απάντηση από κάποιον αρμόδιο.
Το ζήτημα της διττής φύσης της Πρωτομαγιάς προκαλεί διάσταση απόψεων ακόμα και μεταξύ των ειδικών αλλά και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του οποίου είναι χωρισμένοι σε δύο «στρατόπεδα». Μάλιστα, πολλοί είναι αυτοί που τονίζουν πως ίσως δεν μπορεί να δοθεί οριστική απάντηση, καθώς η συγκεκριμένη ημέρα δείχνει να συμπεριφέρεται ταυτόχρονα και ως αργία αλλά και ως απεργία.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξετάζεται σοβαρά η διεξαγωγή νέας Οικουμενικής Συνόδου για το θέμα στα τέλη του καλοκαιριού, με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων της Αριστεράς αλλά και διεθνών προσκεκλημένων. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν εκτενώς και η Σύνοδος αποφανθεί άπαξ και δια παντός, μετά τις σχετικές ζυμώσεις.
Με ενδιαφέρον αναμένεται άλλωστε η τοποθέτηση του «σοφού» της κυβερνητικής πλειοψηφίας, Αλέκου Φλαμπουράρη, η γνώμη του οποίου θεωρείται ότι μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την τελική απόφαση.
/hAXoGxLx6yk?ecver=1" width="560">
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου